Q&A

Vilket format är det på filmen ni levererar?

 

Svar: 1920x1080 (full HD) samt H.240 vilket är det vanligaste formatet som passar utmärkt för att lägga ut på t ex Facebook, YouTube, Instagram.

 

 

 

Hur får jag använda min film?

 

Svar: Det är helt fritt att använda den till vad ni vill t ex skyltning, mässor, sociala medier såsom Facebook, Instagram, You Tube, Vimeo.

 

 

 

Behöver jag anlita proffsfotograf?

 

Svar: Nej. Sunt förnuft gäller. Blir bilderna bra, som du tagit med din kamera, så använder vi dem. Inga problem. Tips är att ta några bilder på samma motiv samt att hålla bakgrunden så ren som möjligt ifrån störande element.

 

 

 

Kan jag tala in en egen text? 

 

Svar: Ja, absolut! Det blir oftast både charmigare och mer personligt med egen röst. Det går oftast utmärkt att spela in rösten i en röstinspelnings-app, i en smartphone eller motsvarande. Den inspelade rösten mailar ni sedan till oss och vi bearbetar den så att den passar in i filmen.

 

 

 

Behöver jag ha en egen idé om hur filmen ska vara?

 

Svar: Nej. Vi tar fram en idé utifrån de bilder vi får eller använder. Har ni en tanke eller idé om vilken text eller vilka färgskalor som ska ingå, så går det givetvis utmärkt att önska det.

 

 

 

Fungerar min logotyp?

 

Svar: Ja. Oftast. Skulle det vara för låg upplösning så hör vi av oss.

 

 

 

Vilken kvalitet och storlek krävs det på logotypen?

 

Svar: Svårt att svara på. Ser den bra ut på din hemsida så brukar den se bra ut på film. Skulle det inte fungera så hör vi av oss och så löser vi eventuella problem.

 

 

 

Hur lång tid dröjer det innan man får se sin färdiga film?

 

Svar: Vi levererar en så kallad korr-film (testfilm) inom sex arbetsdagar.

 

 

 

Får man se en testfilm före slutleverans?

 

Svar: Ja. Vi levererar alltid en testfilm i en något lägre men ändå god kvalitet, som ni får godkänna. Viktigt då är att notera så att all text i filmen är som ni önskar, Eller om det kan vara något annat som inte stämmer.